Dvojutkání se Světlou nad Sázavou

Teď jdou zápasy žáků v krajském přeboru rychle za sebou, neboť k normálnímu rozpisu zápasů se přidávají i dohrávky prvních dvou kol. V pondělí 1.5. jsme zajížděli do Světlé nad Sázavou k dohrávce 1. kola. Jestli jsme si jako trenéři mysleli, že horší výkon než předvedli starší žáci ve Velkém Meziříčí nejde předvést, tak jsme se hodně mýlili. To co předvedli ve Světlé byla naprostá katastrofa. Na hřišti bylo až na výjimky (Lukáš Čermák, Adam Kirchdorfer) soubor jednotlivců, kteří vypadali, že neví co mají na hřišti dělat. Jednou z mála výjimek byl zaskakující stoper Zbyněk Kouba a ve druhé polovině druhého poločasu i brankář David Ježek. Zápas jsme nezačali špatně a brzo jsme se dostali do vedení, ale opět nedůslednost při bránění a bylo srovnáno. Ještě stěstí, že domácí brankář neměl v pondělí svůj den a tak jsme se dostali až do vedení 4:1. Branky stříleli Patrik Dračka, Adam Kirchdorfer a Štefan Gajdoš. Ale protože i náš brankář nebyl zrovna v dobrém rozpoložení, šlo se do kabin za stavu 4:2 pro nás. Jenže po nástupu na hřiště jsme opět propadli v obraně a soupeř snížil. Náš zmar jsme jenom potvrdili zahozenou penaltou a tak jediným světlým bodem byla branka na 5:3, kterou vstřelil Lukáš Čermák. Ale protože domácí dokázali na tuto branku rychle odpovědět, čekalo nás 20 minut nervů o vítězství. To se nakonec podařilo a tak tři body jsou to nejlepší co jsme si z tohoto zápasu odvezli.

Mladší žáci chtěli ty starší ze začátku napodobit, protože než se pořádně rozkoukali prohrávali 0:2. Pak se ale jejich výkon zvedl a byli za to odměněni tím, že se jim do poločasu podařilo vyrovnat. Střelci byli Lukáš Čermák a Šimon Pevný z penalty. I ve druhém poločase se hrálo více před brankou domácích a také se to projevilo na skóre. Brankově se prosadili Gabriel Simonides a Matěj Vláčil. A protože korekce domácích přišla až v poslední minutě, zvítězili mladší žáci ve Světlé 4:3.

V sobotní odvetě se stejným soupeřem šli na hřiště první mladší žáci. Jejich zápas měl hodně podobný začátek jako ten pondělní. Rychle prohrávali 0:2, ale do konce poločasu výsledek otočili, když se brankově prosadili 2x Vojta Rygl, Gabriel Simonides a Lukáš Čermák. Druhý poločas už byla hra na jednu bránu a domácí žáci se prosadili ještě 5x: Vojta Rygl, Mirek Novák, Jan Štěpnička, Lukáš Čermák a Tobiáš Barák. Utkání tak skončilo vítězstvím domácích 9:3.

Po mladších nastoupili starší žáci a bylo velké očekávání, jak k tomuto utkání přistoupí. Začátek byl tentokrát dobrý, když se hned zkraje počasu trefil Ondra Němec. Pak přišla pasáž, kdy se hosté snažili o vyrovnání a málem se jim to podařilo, ale proti byl tentokrát náš brankář, který vytáhl excelentní zákrok a tečovanou střelu do jeho protipohybu vyrazil na roh. To byla ze strany hostí dá říct první a také poslední šance na vstřelení gólu. Pak už jsme se prosazovali pouze my. Druhý gól přidal z penalty Matěj Juza. Do konce poločasu se ještě prosadili Patrik Dračka a Ondra Němec. Druhý poločas už byla jednoznačná záležitost našich žáků a skóre utěšeně narůstalo. Další branky přidali Matěj Juza a Patrik Dračka 2, Štefan Gajdoš, Tomáš Lojda, Lukáš Čermák, Adam Kratochvíl, Jarda Kružík, Tonda Klement a Ondra Němec. Konečné skóre se tak zastavilo na výsledku 15:0, což je naše nejvyšší výhra v krajském přeboru. Nutno ale podotknou, že tým podal diametrálně odlišný výkon než ve Světlé a tentokrát můžeme za předvedený výkon pochválit celé mužstvo a budeme jen doufat, že takový výkon budou žáci předvádět i v dalších zápasech sezóny. Teď je čeká dvojzápas s Vrchovinou, tak se necháme překvapit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *