Dvojutkání s Vrchovinou

Po domácím zápase se Světlou, jsme hned v pondělí 8.5. dohrávali zápas druhého kola s Vrchovinou, který byl odložen kvůli počasí. Jako první v domácím prostředí zahajují mladší žáci a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Do utkání nastoupili v sestavě: Pevný-Ludvík, Rygl, Tekal, Barák, Simonides, Pavelka, Caha, Čermák, Hašek, Novák, Štěpnička, Vláčil. Od začátku zápasu měli převahu domácí žáci a dokázali ji zúročit i brankově, když se postupně prosadili Simonides, Čermák, znovu Simonides a Ludvík. Hosté stačili pouze korigovat za stavu 2:0 a tak poločas skončil vedením domácích 4:1. Když potom ve druhém poločase přidal Štěpnička gól na 5:1, zdálo se být o utkání rozhodnuto. Stačila však menší koncentrace a polevení v nasazení a soupeř se třemi brankami vrátil do zápasu. Naštěstí našli mladší žáci v sobě ješ-tě sílu s výsledkem něco udělat a tak v úplně poslední minutě utkání přidal Štěpnička svůj druhý gól, celkově šestý domácí a tak utkání na-konec skončilo 6:4 pro domácí.

Pak přišli na hřiště starší žáci v této sestavě: Ježek-Kouba, Lojda, Kratochvíl, Blažek-Gajdoš, Juza, Dračka, Kružík-Čermák, Němec. Na střídání byli připraveni Klement, Čiháček a Hašek. Všichni jsme byli zvědaví, jestli po sobotní demolici ještě zbyl našim žákům střelný prach. A zbyl. Od prvního hvizdu diktovali tempo utkání a soupeře nepouštěli do vážnějších šancí. Sami se začali celkem záhy prosazovat, až na poločasových 4:0, když se postupně trefili Němec, Kružík, opět Němec a Hašek. A to ještě minimálně 4-5 tutovek neproměnili. Druhý poločas začal trochu vlažněji a tak nás soupeř potrestal, když využil zaváhání obrany i brankáře a snížil na 4:1. Našim žáků ještě chvíli trvalo, než se z inkasovaného gólu otřepali, ale pak se vrátili k výkonu, který předváděli v první půlce. Bohužel už se nedokázali tolik prosadit brankově. Nakonec se to ještě podařilo 2x Němcovi, který tak zaznamenal v tomto zápase čtyři branky. Jednou se to podařilo i hostím,

ale to byla jen kosmetická úprava a tak konečný výsledek byl 6:2 pro nás. Za dnešní utkání. Až na malý výpadek ve druhém poločase si zaslouží všichni hráči pochvalu. Budeme jen doufat, že na tento výkon naváží i v neděli 14.5., kdy se hraje odveta na Vrchovině.

Nedělní dvojzápas začali mladší žáci. Do utkání nastoupila tato sestava: Pevný-Rygl, Tekal, Barák, Simonides, Caha, Čermák, Nováček, Novák, Štěpnička, Kirchdorfer, Vláčil. Domácí, kteří chtěli oplatit svoji prohru ze Starče, začali aktivněji a přitlačili naše žáky před jejich bránu a celkem brzy za svoji aktivitu byli odměněni vedoucí brankou. Naši žáci potom přeci jenom přidali na aktivitě, ale v zakončení byli bezzubí a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí. Vyrovnaný boj pokračoval i po přestávce. I když mírná aktivita byla přeci jenom na kopačkách domácích. Šance si dokázali vytvořit i naši žáci a z jedné z nich dokázal Čermák vyrovnat. V době kdy to vypadalo na remízu se prosadil podruhé Čermák a strhl vedení a jak se nakonec ukázalo i vítězství na naši stranu. Mladší žáci si tak odvezli v Vrchoviny výhru v poměru 2:1.

Starší žáci chtěli pokračovat v solidních výkonech na hřišti Vrchoviny v této sestavě: Ježek-Kouba, Lojda, Kratochvíl, Blažek-Gajdoš, Juza, Dračka, Kružík-Novotný, Němec. Na střídání byli připraveni Barák, Klement a Kirchdorfer. Od úvodního hvizdu převzali iniciativu domácí, my jsme byli trochu zaskočeni, ale využívali jsme každou příležitost k rychlému protiútoku a jeden z nich nám vyšel hned na začátku a Novotný nám zajistil vedení 1:0. Domácí sice i nadále tlačili, ale jejich úsilí nebylo korunováno přesnou střelbou a tak jsme se v půli poločasu díky Němcovi prosadili po druhé. Domácí však pokračovali ve své nátlakové hře a nakonec se bohužel i oni dočkali a do poločasu srovnali skóre na 2:2. I když jsme chtěli ve druhém poločase pokračovat v té hře, kterou jsme předváděli v úvodu, tak opak byl pravdou. Hlavně po třetí brance v naší síti, se naše hra proměnila na sólování a na nepři-

pravenou střelbu z velkých vzdáleností, což nemohlo přinést vyrovnání. A tak když jsme těsně před koncem z ojedinělé šance zakončili těsně vedle a domácí z protiútoku potrestali naši chybu při bránění, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Domácí nám tak oplatili porážku z našeho hřiště v poměru 4:2. Bohužel jsme domácím k jejich vítězství pomohli svou hrou ve druhém poločase, která se hodně přiblížila hře ve Světlé nad Sázavou.

Teď čekají naše žáky dva domácí zápasy. V sobotu 20.5. s Bystřicí a 27.5. s Velkým Meziříčím. Výkopy jsou vždy v 9,00 hod. Jediný rozdíl je v tom, že s Velmezem budou zcela výjimečně začínat starší žáci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *