Mladší a starší žáci

Ve středu 27.4. zajížděli žáci k dohrávce 1. kola nadstavby, které bylo odloženo kvůli počasí, do Pohledce, kde jim byli soupeřem domácí borci z Vrchoviny. Mladší žáci hráli v této sestavě: Ježek-Barák, Gajdoš, Hašek, Kirchdorfer, Kouba, Komínek, Krčál, Novotný, Svoboda, Čermák. Utkání začali mladší žáci velmi dobře a rychle se dostali do vedení, když se prosadil Lukáš Čermák. Pak přišlo mírné uspokojení a domácí trestali Fialou 1:1. Naši žáci se však rychle otřepali, začali hrát svou hru a vytvářeli si šance, které se jim však nedařilo proměnit. Až v 19. minutě se prosadil Jeremiáš Novotný. Na tuto branku stačili ještě domácí odpovědět opět Fialou. Do konce poločasu si však vzali vedení zpět naši žáci a to zásluhou Michala Krčála. Ve druhém poločase již domácí nenašli recept na překonání v pohodě chytajícího Ježka a tak branky již stříleli pouze naši žáci. Postupně se trefili Zbyněk Kouba, Michal Krčál, Štefan Gajdoš a Adam Kirchdorfer a stanovili tak konečný výsledek na 7:2 pro ně.

Starší žáci vyběhli na pažit v tomto složení: Krčál-Neubert, Juza, Požár, Lojda-Neumann, Vyskočil, Němec, Vrzal-Dračka, Hort. Střídali Ježek a Čaněk. Utkání se od začátku hrálo hlavně zásluhou domácích hráčů Vrchoviny ve svižném tempu. My jsme se však nedali a celkem se soupeřem drželi krok. Po nebezpečné střele Ondry Němce, kterou domácí brankář hodně šťastně dostal mimo bránu, jsme se jako první prosadili my, když střelou z poza velkého vápna se prosadil Matěj Vrzal. Bohužel jsme si nepohlídali standartní situaci a soupeř srovnal na poločasových 1:1. Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a z přímého kopu se dostali do vedení 2:1. Naši hráči však nesložili zbraně a po hezkém průniku Lukáše Neumanna po pravé straně a přihrávce do vápna se prosadil Patrik Dračka 2:2.  Na naše vyrovnání však stačili domácí rychle zareagovat a opět se dostali do vedení. V dalším průběhu zápasu bylo vidět, že nám už docházejí síly a domácí si vytvářeli soustavný tlak. Kopali dvě penalty, ale ani jednu neproměnili. První jim chytil Michal Krčál a druhou trefili tyč. Přesto se do konce zápasu dokázali ještě 2x prosadit a stanovit tak skóre na konečných 5:2 v jejich prospěch.

Anglický týden jsme završili ve Velké Biteši, kam jsme zajížděli v sobotu 30.4. Mladší žáci se museli obejít bez své jedničky v bráně Davida Ježka, kterého pro tento zápas zastoupil brankář béčka Matěj Svoboda. Dále hráli tito hráči: Gajdoš, Kirchdorfer, Komínek, Krčál, Barák, Kružík, Čermák, Novotný, Dokulil, Simonides, Lojda. Začátek zápasu mladším žákům nevyšel a inkasovali hned ve 2. minutě. Po přeskupení hráčů na jednotlivých postech chvíli trvalo než dostali ke své hře a také se jim díky Štefanovi Gajdošovi podařilo vyrovnat na poločasových 1:1. S čím měli mladší žáci problém celý zápas byla hodně důrazná hra domácích. Do druhého poločasu vstoupili naši mladší žáci lépe a díky Štefanovi Gajdošovi, který se prosadil podruhé se poprvé ujali v zápase vedení. Bohužel to trvalo jen chvíli a soupeř využil okénka v obraně a srovnal. To se však nelíbilo Štefanovi Gajdošovi, který opět strhl vedení na stranu našich žáků. Bohužel i na tuto branku stihli domácí odpovědět a srovnali. A když těsně před koncem Matěj Svoboda zlikvidoval tutovku domácím, skončilo utkání asi zaslouženou remízou 3:3.

Starší žáci zahájili utkání v tomto složení: Krčál-Vyskočil, Juza, Požár, Lojda-Neumann, Němec, Vrzal, Ježek-Neubert, Pařízek. Střídali: Blažek, Gajdoš a Novotný. Od prvního hvizdu se hrála vcelku vyrovnaná partie, když mírně navrch v měli přeci jen domácí, kteří měli výškovou převahu. Nebezpečné situace a šance jsme však měli my a byli jsme za to odměněni, když se ve vápně po rohu prosa-dil střelec dne Štefan Gajdoš. Bohužel přišla poslední pětiminutovka poločasu a domácí otáčejí skóre ve svůj prospěch. To však nemělo být v prvním poločase vše. Hned po rozehrání po brance jsme podnikli protiútok, domácí faulovali ve vápně a rozhodčí nařídil proti nim penaltu. S tou jsme však naložili stejně jako Vrchovina ve středu. Nedali jsme. A tak poločas skončil vedením domácích 2:1. Druhý poločas začal stejně jako ten první. Domácí byli aktivnější, ale mi byli nebezpečnější, za což jsme byli odměněni v 48. minutě, kdy po pravé straně unikl Lukáš Neumann a domácí obrana si jeho centr srazila do vlastní brány 2:2. Domácí pak převzali iniciativu a byli nebezpečnější, ale naše obrana v čele s brankářem pracovala spolehlivě a domácím nic nedovolila. Domácí sice ještě dali jednu branku, ale ta pro faul na našeho hráče neplatila a tak utkání skončili zaslouženou remízou 2:2.

Další zápas sehrají žáci na domácím hřišti již tuto sobotu 7.5. a soupeřem jim budou žáci Vrchoviny. Začátky zápasů jsou v 9,00 mladší a 10,45 starší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *