Přinášíme vám nový rozhovor trenérem můžu Panem Františkem Prokopem

1 Kde si začínal s fotbalem ?

V Mladých Bukách v okrese Trutnov v Podkrkonoší. Obec o cca 3000 obyvatel, kde byl fotbal, bassebal a lyžování na solidní úrovni.

2 Jak dlouho si aktivně hrál ?

Necelých 40 let … končil jsem ve 48 letech.

3 Jak dlouho aktivně trénuješ ?

Trénovat jsem začal jako hrající trenér v Opatově někdy kolem roku 1995 tedy trénuji přibližně 25 let.

4 Co si hrál za nejvyšší soutěž ?

Na vojně ve slovenském Pezinku, soutěže byly jinak uspořádány, ale odpovídá to asi současné divizi. Tým byl složen převážně z bývalých dorostenců Slovanu a Interu Bratislava, kteří se nedostali do „A“ týmu a pak hodně z vojáků, kteří jsme tam sloužili.

5 Co jsi trénoval za nejvyšší soutěž ?

Starší i mladší dorost Třebíče ve druhé nejvyšší dorostenecké soutěži.

6 Co pro tebe znamená fotbal ?

Od dětských let hlavní zábava a koníček, ale také vnímání povinnosti vůči kolektivu. To mi trochu chybí na současných mladých, ano fotbal hrajeme dobrovolně a pro zábavu, ale jsem v kolektivu a vůči němu mám povinnosti.

7 Komu fandíš ve fotbale ?

Od roku 1962 po MS jako většina tehdejších kluků jsem fandil Dukle Praha. Teď již nemám vyhrazený jeden tým, řídím se podle toho, kdo se mi momentálně líbí.

8 Jak bys zhodnotil fotbalový podzim ?

Byl takový divný po jarní covidové vlně. Stálé očekávání přerušení soutěže. Stejně jako v jiných soutěžích velká překvapení. My jsme byli tak trochu jak na houpačce tj. hůře, dobře a zase hůře. Odehráli jsme i skvělé zápasy, ale také velmi špatné a průměrné. Vystřídali jsme také v deseti kolech neuvěřitelné množství hráčů, především obránců.

9 Co říkáš na fotbalový oddíl ve Starči a jeho fanoušky ?

Jsem rád, že jsem zde. Dělá se tu velmi dobrá práce a myslím, že máme i velmi dobré fanoušky. Pro mě je i důležité a zásadní, že se zde pracuje s mládeží. Nespoléháme se jen, že někoho přivedeme, ale snažíme se sami vychovávat

10 Nějaký fotbalový moment co ti utkvěl v paměti ?

No teď mě zrovna nic nenapadá.

11 Jak si se dostal ve Starči k fotbalu ?

V listopadu 2009 jsem se přestěhoval do Starče, syn Ondra po určité pauze začal hrát za stařečský dorost a tak jsem se nabídl, že bych také s dorostem pomohl trénovat. Při svém zaměstnání jsem již měl problém cestovat do Ostravy, Třince jako trenér v Třebíči. A také mě velmi lákalo, mít hřiště za barákem a dělat tam fotbal.

12 Za svou fotbalovou kariéru máš jistě spoustu zážitků .Podělíš se s námi o nějaký ?

Jako fanoušek Dukly jsem zažil na vlastní oči památné vítězství Dukly na Julisce proti Stutgartu 4 : 0 v mínus sedmi stupních. Dukla tak postoupila do semifinále tehdejší nejvyšší evropské soutěže. To byla neuvěřitelná atmosféra.

Pak možná ještě jeden zážitek ze svého prvního zápasu na vojně v Pezinku. Hráli jsme v nějakém městě, kde se jezdila plochá dráha, znal jsem to z televize. Bylo to v Záhorí (slovensky), jak se ta oblast nazývala směrem od Blavi do Karpat. Celé hřiště obklopené diváky a to co jsem slyšel za jeden zápas (nadávky, zastrašování, …….), jsem snad neslyšel za zbytek kariéry. Navíc jako absolvent a fotbalista, jsem hned dostal důstojnickou hodnost a tak jsem pro ně byl i lampasák….

13 Kde si se narodil ?

Vrchlabí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *