Kouba Cup 2023

Ve středu 30. srpna 2023 byl areál TJ Sokol Stařeč vybrán Krajským fotbalovým svazem pro odehrání čtyř skupinových zápasů prestižního mládežnického turnaje Kouba Cup. V tomto roce na Třebíčsko zavítali starší žáci, tedy kluci narození v roce 2009 a mladší.

V našem areálu jsme měli možnost zhlédnout utkání výběrů FS Praha, Pardubického KFS, Jihočeského KFS, Středočeského KFS a Karlovarského KFS. V prvním utkání na sebe narazily výběry Středočeského a Jihočeského KFS. V pohledném utkání byli úspěšnější Jihočeši, když nad svými protějšky ze Středočeského kraje zvítězili 2:0. Ve druhém utkání nás čekal souboj Karlovarského KFS a FS Praha. Pražané měli ve svých řadách mnoho borců z pražské Sparty a Slavie, a tak jsme tak trochu očekávali, že to bude jasná záležitost. Avšak Karlovarští svého soupeře svojí bojovností a obětavostí nepříjemně překvapili a na našem trávníku jsme mohli sledovat překvapivou výhru Karlovarského výběru v poměru 4:2. V daném utkání jsme také byli svědky nepříjemného zranění jednoho z Karlovarských, který musel být převezen zdravotnickou záchrannou službu na ošetření do Třebíčské nemocnice. Ve třetím utkání na sebe narazily celky pozdějšího vítěze celého Kouba Cupu, Pardubického KFS a Jihočeského KFS. Měli jsme možnost vidět velmi kvalitní utkání, ve kterém rozhodovaly maličkosti. V tomto případě se radovali Pardubičtí, kteří i přes neproměněnou penaltu dokázali zvítězit 3:1. Poslední utkání mezi Karlovarským a Středočeským KFS se pak stalo jasnou záležitostí Středočechů, kteří svého soupeře přehráli jasně 6:0. Všechna utkání, která byla v našem areálu sehrána odřídila trojice arbitrů ve složení Jiří Šetek, Patrik Svoboda a Roman Fabeš.

Během dne náš areál navštívil bývalý reprezentační brankář Petr Kouba, bývalý trenér AC Sparta Praha a v současnosti trenér reprezentace do devatenácti let David Holoubek nebo bývalý obránce pražské Sparty Erich Brabec.

Za organizaci a bezproblémový průběh hracího dne jsme byli panem Josefem Chmelíkem, který je jedním z krajských trenérů mládeže na Vysočině pochváleni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *