Velké Meziříčí a Humpolec

Další dva zápasy sehráli žáci ve Velkém Meziříčí a doma s Humpolcem. Po euforii z vítězství v Bystřici přišel tvrdý, ale naprostý zasloužený návrat do reality hlavně u starších žáků. Ti se od začátku zápasu domnívali, že se soupeř porazí sám a přitom to bylo přesně naopak. A porazili jsme se sami. Sice do zápasu nastoupili bez dvou hráčů základu, ale v porovnání s podzimním zápasem se stejným soupeřem, diametrálně odlišně. Chybělo nasazení, zápal do hry, chtít se poprat o výsledek. A tak nás soupeř trestal. Dvěmi brankami do poločasu a v 70. minutě přidal soupeř třetí gól. Teprve po této brance začali naši starší žáci trochu hrát fotbal a podařilo jim v 73. minutě snížit Matějem Juzou. Ještě jsme měli do konce zápasu jednu šanci, tu jsme neproměnili a tak skončil zápas v poměru 3:1 pro domácí Velké Meziříčí. Starší žáci nastoupili v sestavě: Ježek-Blažek, Juza, Lojda, Kouba-Kružík, Dračka, Novotný, Gajdoš-Němec, Čermák. Střídali: Kirchdorfer, Barák, Hašek. Koho lze v tomto zápase pochválit byl Lukáš Čermák, který měl v nohách zápas mladších žáků, ale na jeho pohybu a zápalu do hry to nebylo poznat. Určitě nezklamali ani ostatní mladší žáci. Starší se pouze účastnili.

Mladší žáci do zápasu se stejným soupeřem nastoupili v této sestavě: Pevný-Hašek, Kirchdorfer, Rygl, Tekal, Barák, Simonides, Caha, Čer-mák, Novák, Štěpnička, Vláčil. Výsledek 5:0 pro domácí vypadá hrozivě, ale předvedená hra výsledku neodpovídá. Mladší žáci měli smůlu v tom, že nedokázali dotáhnou do konce slibné akce nebo netrefili v jasné pozici bránu. Ale se svojí hrou mohli být rozhodně spokojenější než ti starší.

V domácím zápase s Humpolcem chtěli obě mužstva žáků bodovat a hlavně starší žáci měli co napravovat. Jako tradičně nastoupili první k zápasu mladší žáci v této sestavě: Pevný-Hašek, Kirchdorfer, Rygl, Barák, Simonides, Caha, Čermák, Nováček, Vláčil, Novák, Štěpnička. V prvním poločase byli o něco aktivnější hosté a dokázali toho využít ke vstřelení dvou gólů. Po přestávce byli aktivnější domácí, ale stačilo to pouze na snížení na konečných 1:2 pro Humpolec. Jediným střelcem byl Lukáš Čermák, který neproměnil penaltu, ale tu rozhodčí špatně odkrokoval a tak kopal z větší vzdálenosti než by měl.

Starší měli co napravovat a tak byli všichni přihlížející zvědavi jestli se jim to podaří. Do zápasu šli v této sestavě: Ježek-Kouba, Juza, Kratochvíl, Blažek-Kružík, Dračka, Novotný, Gajdoš-Němec, Čermák. Střídali: Kirchdorfer, Barák, Hašek. Nutno hned od začátku s daleko větším zápalem než minule. Soupeř byl sice častěji na míči a byl i důraznější, ale starší žáci tentokrát bojovali a dali do hry vše co mohli. Odměnou jim byl vedoucí gól z kopačky Ondry Němce. Bohužel soupeř za minutu srovnal. A do konce zápasu se na skóre již nic nezměnilo i přes ně-kolik šancí na obou stranách. Brankáři však byli vždy na místě. A tak skončil zápas smírně 1:1. Více jsme byli spokojenější my i když tutových šanci jsme si vypracovali více. Hosté se zase cítili poškozeni, že pro ně rozhodčí nepískl penaltu, po sporné situaci v našem pokutovém území, chvíli před koncem zápasu. Nicméně podstatné bylo, že starší žáci napravili svůj výkon ze zápasu ve Velkém Meziříčí a ukázali, že fotbal hrát umějí.

Teď oba týmy čekají dva dvojzápasy se stejnými týmy. Nejprve v pondělí je dohrávka 1. kola se Světlou nad Sázavou a poté se se stejným soupeřem utkají ještě v sobotu 6.5. v domácím prostředí. Zápasy začínají tradičně v 9,00 mladší a v 10,45 starší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *