Bystřice nad Perštejnem – SK Okříšky/Stařeč

Po dvou odložených zápasech nastoupili naši žáci k mistrovskému zápasu v jarní části soutěže. Soupeřem jim byli žáci Bystřice nad Perštejnem. Jako první vyběhli na hřiště starší žáci a to v tomto složení. V bráně byl David Ježek, obrana hrála ve složení Matěj Juza, Tomáš Lojda, Adam Kratochvíl (zimní posila z FŠ Třebíč), na záloze hráli Štefan Gajdoš, Patrik Dračka, Tomáš Vyskočil a Jarda Kružík. V útoku se snažili prosadit Ondřej Němec a posila z mladších žáků Lukáš Čermák. Na střídání byli připraveni Adam Kirchdorfer, Jeremiáš Novotný a Zbyněk Kouba. Ze začátku se hrál oboustraně opatrnější fotbal a hráči se testovali co bude na koho platit. Ale dá se říci, že jsme byli o něco aktivnější. Domácí hrozili po pravé straně, kde hráli dva urostlí hráči. My jsme byli za svou snahu odměněni v 8. minutě, kdy zatáhl míč do pokutového území Jarda Kružík a Štefan Gajdoš jeho přízemní centr doklepl do sítě. V zápětí uplatnil důraz v osobním souboji s bekem a brankářem domácích Patrik Dračka a v 9. minutě jsme vedli 2:0. I nadále jsme se snažili o nátlakovou hru, což se nám celkem dařilo a dařilo se nám vytvářet i další brankové příležitosti, které jsme bohužel nedokázali využít a tak přišel trest od domácích, kteří využili nedůrazný odkop po standartní situaci a z hranice vápna se ve 24. minutě trefil Veselý Adam 2:1 z našeho pohledu. Nás však branka nesrazila o pokračovali jsme v aktivní hře a další šance přicházely. Co nepřicházelo byly branky v domácí síti a tak jsme nakonec byli rádi, že domácí z jednoho rychlého útoku v poslední minutě nevyrovnali. Dobrým zákrokem se vytáhl náš brankář David Ježek. Poločas tak skončil 2:1 pro nás. I druhý poločas jsme začali náporem a byli jsme záhy odměněni, když přetlačovanou o míč ve vápně opět vyhrál Patrik Dračka a zvýšil na 3:1. Čtvrtou branku přidal zhruba po dalších deseti minutách Ondřej Němec 4:1. V zápětí jsme však nepohlídali další standartku před naší bránou a domácí trestali

Praislerem Jiřím a v 55. minutě to bylo zase o dvě branky 4:2. Co bylo ale horší, že domácí vycítili, že by mohli se zápasem ještě něco udělat a začali nás tlačit před naší bránu. Naštěstí naše obrana pracovala téměř bezchybně a ve spolupráci s brankářem všechny útoky domácích ubránili a tak jsme mohli po závěrečném hvizdu slavit vítězství 4:2 a kabinou mohl opět zaznít vítězný pokřik.

Mladší žáci hráli v tomto složení: Pevný-Hašek, Kirchdorfer, Rygl, Ba-rák, Tekal, Simonides, Caha, Čermák, Novák, Štěpnička a Vláčil. Mladší žáci měli převahu po celý zápas. Akorát měli problém s koncovkou jako starší. V prvním poločase dokázali domácí na jejich vstřelené branky reagovat a tak skončil poločas 2:2. Ve druhém poločase už stříleli branky jen naši žáci a zápas tak skončil jejich vítěztvím v pomě-ru 5:2. Branky vstřelili: Kirchdorfer Adam, Štěpnička Jan, Caha Maty-áš, Tekal Jan, Novák Miroslav.

K dalšímu zápasu budou zajíždět žáci v sobotu 22.4. do Velkého Meziříčí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *