Turnaj žáků v Třešti 2022

Starší a mladší žáci se v rámci přípravy zúčastnili zimního turnaje, který pořádala TJ Slavoj Třešť. Turnaje se dále zúčastnily týmy Bedřichova a Polné, hrající krajský přebor a týmy hrající 1. třídu a to Rantířov, Štoky/Dobronín a domácí Třešť. Hrálo se systémem každý s každým, vždy o víkendu v měsíci únoru a březnu. K prvnímu utkání nastoupili žáci proti tradičnímu soupeři z Polné. Starší žáci zvítězili 3:1, když svého soupeře zaskočili hned v úvodu, kdy se rychle dostali do vedení 2:0 po brankách Matěje Vrzala a Marka Pařízka. Ten se trefil i ve druhém poločase, kdy zvýšil na 3:0. Hráči z Polné se dostali ke slovu až těsně před koncem, kdy snížili na konečných 3:1. Mladší žáci se svými vrstevníky z Polné rozešli smírně výsledkem 1:1. 

V druhém zápase čekal naše žáky domácí tým. Do tohoto zápasu nastoupili starší žáci citelně oslabeni o několik hráčů základní sestavy, kteří byli buď na lyžařském zájezdě nebo nemocní, a tak je museli nahradit mladší žáci. I když to chvíli vypadalo na vyrovnanou partii, nakonec rozhodla fyzická vyspělost domácích, a tak se nakonec zápas stal jejich jasnou záležitostí. Radovali se z vítězství 5:0. V zápase mladších žáků to rovněž vypadalo na jasnou záležitost, protože někteří hráči hráli svůj druhý zápas, ale nakonec se jim podařilo nemožné, když ještě asi 10 minut před koncem byl stav 1:4 pro Třešť, nakonec se z vítězství radovali naši žáci, kterým se podařilo otočit výsledek na konečných 5:4. Třetím soupeřem byl Rantířov. Ten se podařilo porazit 3:1, když se prosadili Marek Pařízek 2x a z přímého kopu Matěj Juza. Mladší žáci se s Rantířovem rozešli smírně 3:3. 

Před čtvrtým zápasem měli starší žáci soustředění, které bylo završeno zápasem s Bedřichovem. Ač k zápasu nastoupili starší žáci po dvoudenním drilu dokázali uhrát remízu 1:1. Gólově se z rychlého útoku do otevřené obrany prosadil Patrik Dračka. Soupeř byl sice lepší, ale opět se ukázalo, co je mít v bráně Michala Krčála. Sice malý postavou, ale velký svými výkony, což uznale kvitovali všichni soupeři. Zápas mladších žáků Okříšek a Bedřichova skončil vítězstvím Bedřichova v poměru 3:2. 

Před posledním zápasem se Štoky, tak bylo jasné, že starší žáci mohou skončit druzí v případě vítězství, třetí, když zápas skončí remízou nebo čtvrtí, když prohrají. Bohužel se stala ta poslední možnost a prohra 0:2 určila, že v konečné tabulce starších žáků budeme celkově čtvrtí. Mladší žáci se Štoky jako vítězem mladších žáků prohráli 2:6. V celkové tabulce tak obsadili páté místo. 

Jako trenéři žáků jsme účast na tomto turnaji hodnotili kladně, protože kluci odehráli pět kvalitních zápasů na dobrém terénu (umělá tráva) s uspokojivými výsledky. Teď už zbývá jen se dobře nachystat na jarní část soutěže, která vypukne v neděli 10. 4. na hřišti ve Starči, tak přijďte kluky povzbudit, budou to potřebovat. Mladší mají výkop v 9,00 a starší v 10, 45 hod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *