Stařeč : FŠ Třebíč 1:3 (0:0)

Vítězství hostů bylo za druhý poločas zasloužené. V prvním poločase jsme však byli naprosto rovnocenným soupeřem. Dokonce jsme měli v této části utkání i více gólových příležitostí. Už ve druhé minutě vykopával hostující obránce hlavičku Kaňky před brankovou čarou, průnik a střelu Strouhy se nepodařilo Břízovi dorazit do prázdné branky. Dařilo se nám velmi dobře vykrývat prostory a hosté jen stereotypně nakopávali míče na rychlé útočníky, které však ve spolupráci s brankářem s přehledem pokrývali naši rychlí stopeři. Tento způsob hry nás však stál mnoho sil, ve druhém poločase jsme již nebyli schopni udržet míč na soupeřově polovině a tlak hostů sílil. Naši dva klíčoví útočníci Strouha s Břízou v posledních týdnech pro zranění prakticky vůbec netrénovali, což se ve druhém poločase na jejich výkonu zákonitě projevilo. Přesto jsme tlaku dlouho odolávali, několikrát nás podržel i brankář Rohony.  Až nedorozumění u postranní čáry, které hosté využili k brejku a slepená, přísně nařízená penalta rozhodly o výsledku utkání. Po třetí brance jsme vystřídali oba trápící se útočníky a ještě jsme se málem vrátili do zápasu. Po první brance jsme dokonce dali i druhou branku, ale ta nebyla uznána pro offside, který však viděl asi jen pomezní rozhodčí, z lavičky těžko přesně posoudit. Škoda, v samém závěru byla obrana hostů najednou již velmi zranitelná, možná by byly poslední minuty ještě velmi zajímavé.

Vyzdvihnout bych chtěl především výkon devatenáctiletého stopera Lukáše Vaníčka, který ještě po zranění nemá natrénováno, ale v zápase to vůbec nebylo vidět a odvedl skvělou práci.

Branka: 87. Zejda

Sestava: Rohony – Smejkal (46. Svoboda), Lauš, Vaníček, Valíček – Zejda, Lorenc, Kaňka, Tomek – Strouha (73. Havlíček) – Bříza (73. Dvořák)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *