ROZHOVOR: Vladislav Průša

1 Kde jsi se narodil ? Narodil jsem se v Třebíči.

2 Kde si začínal s fotbalem ? Fotbal jsem začal hrát v 9 letech v TJ Spartak Třebíč.

3 Jak dlouho si aktivně hrál ? Aktivně jsem hrál do 30 let, kdy jsem ukončil hráčskou kariéru ze zdravotních důvodů.

4 Prý tvá kariéra skončila nějak špatně ? Měl jsem problém se zády.

5 Co si hrál za nejvyšší soutěž ? Divizi.

6 Na jakých fotbalových postech sis zahrál ? Začínal jsem v žácích na levém křídle, chvilku jsem i zkoušel chytat. V dorostu jsem hrál levého záložníka. V mužích to byl postupně levý obránce a potom stoper. Na stoperu jsem i ukončil kariéru v zápase na Spartě Brno.

7 Byl si střelec ? Vedl sis nějaké statistiky ? Statistiky jsem si nevedl a velký střelec jsem nebyl. Většinu branek jsem určitě vstřelil hlavou po standartní situaci.

8 Popíšeš nám svůj první gól ? Můj první gól si nepamatuji, tak málo jsem jich zase nedal.

9 Jaký je tvůj největší hráčský úspěch ? Určitě to bylo hrát divizi se skvělou partou kluků.

10 Jak si prožíval konec aktivní hráčské kariéry ? Konec hráčské kariéry ze zdravotních problémů není nikdy pěkný.

11 Jak dlouho si aktivně trénoval ? V 30letech jsem začal trénovat muže v Čáslavicích – 8 let. Od mých 40 let jsem prožíval své nejlepší trenérské roky ( 😎 ve Starči.

12 Jaké kluby jsi trénoval ? Odpovězeno v předcházející odpovědi.

13 Co jsi trénoval za nejvyšší soutěž ? V obou případech to byla 1.B třída.

14 Teď aktivně netrénuješ. Je nějaká šance že se k tomu vrátíš ? Určitě už trénovat nebudu.

15 Jaký je tvůj největší trenérský úspěch ? S Čáslavicemi postup do 1.B třídy se Starčí postupy do Okresního přeboru a 1.B třídy.

16 Ve Starči jsi byl 8 let. Doba ověnčená 2 postupy a několik vyhraných turnajů. Velmi úspěšná doba 🙂 Jak na tu dobu vzpomínáš ? Na krásné časy ve Starči rád vzpomínám. Vždyť trénovat skvělou partu hráčů byla radost.

17 Co pro tebe znamená fotbal ? Život bez fotbalu si neumím představit, takže po rodině pro mě znamená vše.

18 Komu fandíš ve fotbale ? Od malička je to Slávia Praha v dobách méně radostných i radostných. Teď to jsou už dlouho radostné roky, kdy se ostatní kluby na Slávii koukají z dálky se slzou v oku.

19 Jak bys zhodnotil fotbalový podzim ? V této době coranavirové se ani nic hodnotit nedá, fotbal se spíše nehraje.

20 Co říkáš na fotbalový oddíl ve Starči a jeho fanoušky ? Ve Starči byla vždy skvělá parta i fanoušci.

21 Nějaký fotbalový moment co ti utkvěl v paměti ? Bylo jich určitě několik ale vyzdvihl bych postup se Starčí do Okresního přeboru. Oslavy a vše co k tomu patří. Rozvádět to ale nebudu.

22 Jak si se dostal ve Starči k trénování ? Byl jsem požádán o výpomoc od funkcionářů oddílu. V té době to byl Radek Zima, Milan Krčál a i Michal Martének. Jelikož jsem většinu hráčů znal, tak jsem neváhal. A dobře jsem udělal.

23 Za svou fotbalovou kariéru máš jistě spoustu zážitků .Podělíš se s námi o nějaký ? Je jich tolik, že bych nechtěl na žádný zapomenout, ale úžasné byli třeba soustředění a v Třebenicích a v Koněšíně.

24 Dělal jsi v životě ještě jiný sport než fotbal ? Vždy to byl jen fotbal.

25 Jmenuješ se Vladislav Průša . Kde jsi přišel k přezdívce “ Píďa “ ? Jmenuji se Vladislav Průša, a Píďa proto, že jsem byl vždy malý.

😊

26 Jak bys porovnal fotbal v době když si aktivně hrával s dnešní dobou ? ( Myšleno kvalita soutěží ,hráčů, úroveň celkově , vývoj hry ) ? Dříve fotbalisté neuměli s balonem takové technické věci, ale na druhou stranu byli do hry daleko více vtažení. Kvalita soutěží se i díky několika reorganizacemi mírně zhoršila.27 Celou dobu, co jsem trénoval ve Starči, mě asistovali Miloš dědek Franc, Zdena Ježek a Milan Krtek Krčál. Bez nich by to nebylo takové, jaké to bylo.5 Co si hrál za nejvyšší soutěž ?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *