ROZHOVOR: Dominik Kašiár

1. Kde jsi začínal s fotbalem?

S fotbalem jsem začínal ve Starči někdy ve dvanácti letech. Do té doby jsem hrával tenis. Přišel jsem na první trénink starších žáků, které trénoval Milda Lavický s Ladikem Němcem a hned jsem věděl, že u fotbalu zůstanu. Nyní ve Starči kroutím třináctou sezónu.

2. Co pro tebe znamená fotbal?

Fotbal pro mě znamená hodně. I když bohužel už ne tolik jako v mládí, kdy jsem fotbalem doslova žil. S přibývajícím věkem a starostmi beru fotbal spíše jako možnost pohybu a odreagování se.

3. Jak bys zhodnotil fotbalový podzim?

Těžko hodnotit fotbalový podzim, který se ani nedohrál. Obě naše mužstva měla pomalejší start. Je škoda, že se musela soutěž přerušit, protože se nám po slabším startu konečně dařilo pravidelně sbírat body.

4. Co říkáš ve Starči na fotbalový oddíl a fanoušky?

Fanoušci ve Starči jsou skvělí – zejména moje oblíbená trojice dorostenek: paní Perničková, paní Suchnová a paní Vyskočilová. Lidé z oddílu věnují fotbalu spoustu svého volného času. Myslím si, že hlavně díky těmto lidem máme ve Starči nadstandardní podmínky.

5. Komu fandíš ve fotbale?

Jsem velkým a věrným fanouškem Slavie, Manchesteru United a samozřejmě Starče s Rokytnicí nad Rokytnou. Předpokládám, že v kabině dostanu deku za poslední zmíněný tým.

6. Nějaký fotbalový moment co ti utkvěl v paměti?

Těch momentů je spousta – určitě si dobře pamatuji na všechny postupy, které jsme se Starčí vykopali. Šlo o postupy se staršími žáky, dorostem a poté i s kategorií mužů. K postupům patří i oslavy – a v těch si troufnu říci, že jsem nejlepší..když pominu Romana, který pije denně a nehledí, zda se postoupilo nebo ne.

7. Za B tým Starče si nastřílel nejvíc gólů. Cítíš se být střelcem?

Střelcem se necítím, nikdy jsem ani v útoku nehrál. Kdo mě zná dobře,tak ví, že nejsem střelec. V mé střelecké schopnosti věří jen Míra Kaňka.

8. Co říkáš na svého spoluhráče Pavla Bartůška ,který se probojoval do ideální sestavy podzimu?

S Pavlem se známe dlouhá léta z kategorie starších žáků. Pavel je dříč, který každý zápas odběhá od první do poslední minuty, takže pro mě není překvapením, že je v ideální sestavě podzimu. Určitě ho to taky něco bude stát do klubové kasy.