Stařeč : Rudíkov

  3 : 0 (1 : 0)

Branky: Vodička, Bříza, Strouha

Utkání dvou týmů z okresu Třebíč začalo oboustranně opatrně. Výjimkou byla třetí minuta, kdy propadla defenzíva hostí a Bříza šel téměř z poloviny sám na brankáře, ale brankář hostí jeho tutovku zlikvidoval. Vyrovnaný boj pokračoval až do dvacáté minuty, kdy Linhart ve vápně krásně uvolnil Zejdu a ten byl v dobré pozici faulován. Vodička následný pokutový kop jistě proměnil. Až do poločasu byla hra vyrovnaná, hosté hrozili hlavně ze standardních situací nebo střelami zdálky, ale vyloženou šanci si nevypracovali. V poslední minutě opět zaváhala defenzíva hostí a Kaňka sám před brankářem netrefil branku.

Druhý poločas začal opět vyrovnaně až v 53. minutě přišla standardka, Kaňka vyhrál vzdušný souboj s brankářem a hlavou předložil míč Břízovi, který bez problému hlavou doťuknul míč do branky. Po této brance hosté zvýšili aktivitu, ale vyložené šance měli až v závěrečných dvaceti minutách, brankář Ujčík byl vždy na svém místě nebo byli hosté nepřesní. V této fázi hry jsme měli další vyloženou šanci, ale Linhart předložený míč Zejdou neuvěřitelně napálil z malého vápna nad branku. Navíc v 74 minutě se k míči ve vápně dostal Strouha a prostřelil brankáře a stanovil konečné skóre.

Naše vítězství považuji, i přes pouze průměrný výkon, za zasloužené. Nerodilo se však až  tak jasně jak vypadá výsledek. Důrazná hra soupeře na menším a vlhkém hřišti nám příliš nesedla a vyráběli jsme velmi mnoho nepřesností. Důležité bylo, že nám však dobře fungovala defenzíva v čele s brankářem Ujčíkem. Opticky tedy bylo utkání vyrovnané, ale naše akce byly určitě nebezpečnější a také jsme si vypracovali daleko více šancí. Vyzdvihnul bych výkon brankáře Ujčíka a také M. Linhart potvrzoval, že návrat formy by mohl mít trvalou podobu. Také Marek Vodička, po absenci v prohraném zápase v Bíteši, ukázal jak je pro naši hru důležitý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *