Hodnocení Sezóna 2023/24

Zaměřím se především na hodnocení jarní části, podzimní část si netroufám hodnotit protože jsem nebyl u týmu a viděl jsem sotva polovinu utkání

Umístění : 6 místo

Počet bodů 42 skóre 69 : 54 (na jaře 24 bodů a skóre 44 : 25 s bilancí 7 vítězství, 3 remízy a 3 porážky)

Překvapivá je bilance doma – venku. Venku 5 vítězství a jen jedna porážka (Lipník) a doma bilance 2 vítězství, 3 remízy, 2 porážky. Doma tedy rozhodně nebyla bilance, jakou bychom chtěli a to i z důvodu velké přízně diváků.

Nejlepší střelci: Zejda 24, Strouha, Valíček, Bříza po 5

Na jaře nastoupilo 26 hráčů, opět jsme museli v některých zápasech služby starších zkušených hráčů z B týmu.

Nejlepší hráči: Trnka M., Bříza, Zejda a k nim se blížili Lorenc, Ježek L., Ježek R., Valíček. Řadu dobrých zápasů odehrál Strouha, postupně se lepšil Havlíček, Uhlíř. První zápasy odehrál velmi dobře Linhart M., vždy vypomohl Kaňka, z dorostu se nejvíce prosadil Požár, v závěru i Barák, potenciál ukázal Němec O.

Celkové stručné hodnocení jara:

Převažuje spokojenost, solidní útočná činnost i produktivita (více jak tři vstřelené branky na zápas) s tím, že mimo Zejdy po odchodu P.Špačka nedal nikdo více jak pět branek. Přetrvává horší defenzivní činnost mužstva (téměř dvě inkasované branky na zápas), že v průběhu jara docházelo k mírnému zlepšení

Hodnocení:

Na jaře jsme hráli většinu utkání nově systémem 3 : 5 : 2 a menšinu systémem jako v minulosti 4:2:3:1. Dá se říci, že nový systém se třemi obránci (pěti obránci) se nám osvědčuje a určitě v něm chceme pokračovat. Byla vidět snaha o konstruktivní rozehrávku a výstavbu hry s minimem nakopávaných míčů. Ne vždy se to dařilo resp. v některých zápasech více a někdy méně, ale v současném vývoji fotbalu je nezbytné jít touto cestou. Postupně se nám rozehrávali wingbeci (Valíček, Havlíček, Ježek L., Požár, Barák…), kteří jsou v daném systému velmi důležití. Problémem je nedostatek „rodilých“ obránců se správnými návyky a automatismy. Představa, že na jaře postupně zapracujeme do obrany dorostence především Požára a Němce V. nám vyšla jen částečně resp. nevyšla vůbec, protože Němec nenastoupil ani na minutu a nehrál ani za dorost a Požár se sice dobře zapracovával, ale s fotbalem se chce minimálně na rok rozloučit.

Co se týče ofenzívy, tak jsme v každém zápase minimálně jednou skórovali a dokázali jsme si vypracovat mnoho šancí. I přes průměr tři vstřelené branky na zápas nemůžeme být s proměňováním šancí úplně spokojeni. I na jaře gólový Zejda (16 branek na jaře) celou řadu šancí neproměnil a další na tom byli s produktivitou ještě hůře. Druhý nejlepší střelec s pěti brankami je velmi varující. Problém byla i střelba ze střední vzdálenosti, jednak jsme stříleli málo, často jsme zbytečně situace přehrávali, a hlavně střelba byla bez většího efektu někdy až alibistická

Přístup hráčů k tréninkům, přípravě na zápasy a v zápasech byl většinou velmi dobrý, oproti „covidovým“ rokům jsem viděl výrazné zlepšení. Především zimní příprava se vyznačovala solidní účastí a dobrým přístupem. Tréninky v sezóně už měli výrazně nižší účast, ale dobrý přístup zůstal.

Positivně také hodnotím minimální počet žlutých karet a žádná červená karta.

Hlavní zaměření v nadcházejícím ročníku musí být zlepšení defenzívy týmu. S tím souvisí lepší vykrývání prostorů, hra hlavou ve vápně, navázání útočníků před a ve vápně, konstruktivní zakládání hry z obrany versus jednoduché řešení nákopem/odkopem, činnost defenzivních štítů ……. K tomu nutně potřebujeme doplnění obranných řad, případně trpělivé vychování z řad dorostenců.

Opomenout samozřejmě nemůžeme ani ofenzivní činnosti včetně střelby ze střední vzdálenosti, náběhy, jistotu v kombinaci a zpracování míče, centry, pohyb ve vápně, zakončení z první…….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *