Krátké zhodnocení  činnosti  fotbalového oddílu

Náš oddíl má v soutěžích Fačr přihlášena 4 družstva Stařečská .  A 6 sloučených družstev s Okříškami . Z těchto daných družstvech je 8 mládežnických  a 2 mužská . Pravidelně se schází dvě družstva starších pánů.  Stařeč muži  A  se po různých trenérských a hráčských změnách . Rozpačitém začátku soutěže . Vyšvihly na průběžné 6 místo Okresního přeboru. Stařeč muži B  v současné době drží druhou příčku  ve 4 třídě skupině B . Dorost A   se pohybuje na 4 místě  Krajského přeboru  .  Dorost B se v nástavbové skupině okresního přeboru  , v boji o umístění pohybuje na 3 příčce. 

Starší žáci A v Krajském přeboru drží 4 místo. Po velmi úspěšném podzimu, kdy jsme se dokázali probojovat do skupiny o 1. až 6. místo krajského přeboru, bylo našim hlavním cílem během zimy rozvíjení fotbalových dovedností s míčem v co nejvyšší intenzitě hry. K tomu nám velmi dobře posloužily halové tréninky, kde díky malému prostoru měly naše tréninky vysoké tempo, která kladla na kluky velké nároky co se týče individuálních dovedností. V další části zimy jsme potřebovali začít se posouvat i v kombinačních činnostech. Proto naše tréninky čím dál tím více směřovaly ven. Tady je škoda, že nemáme plnohodnotnou umělku s umělým osvětlením. Přesto heslo těžko na cvičišti, lehko na bojišti platí stále. Ono i složitý terén má něco do sebe. Abychom měli konfrontaci s kvalitními soupeři, tak jsme se již tradičně zúčastnili velmi kvalitně obsazené zimní ligy v Třešti. Tu jsme dokázali ovládnout, kdy jsme v 5 zápasech získali 13 bodů se skóre 19:9. S cílem rozvíjet týmové vazby jsme uspořádali soustředění v nedalekém penzionu Na Pilce. Penzion nám připravil perfektní zázemí pro zimní soustředění. Měli jsme hned vedle fotbalové hřiště, k dispozici jsme měli i wellness. Takže jsme mohli opravdu intenzivně dvoufázově trénovat od pátku do neděle. Soustředění jsme si obrovsky užily a perfektně nám utužilo kolektiv.

Veškerá zimní příprava měla vést k tomu, abychom se mohli vyrovnat a případně i předčít špičku krajského přeboru starších žáků. Před začátkem sezóny jsme měli respekt z toho, že všichni naši soupeři mají velké umělky s umělým osvětlením a že jejich podmínky jsou přes zimu přeci jen lepší. Ale už začátek jara ukázal, že náš přístup v menším podmínkách se vyrovná lepšímu zázemí ve větších klubech. Průběh jara nám ukazuje, že naprosto právem patříme do špičky.

Starší žáci  B  drží v nástavbové skupině Okresního přeboru o umístění  2 příčku .  Mladší žáci B  v Okresním přeboru drží 3 příčku .  U družstev starší a mladší přípravky se tabulka nedělá . Zde se nehraje na výsledky ale pro radost z fotbalu . Tým mladší přípravky zahájil zimní přípravu na jaro 2024 druhý týden v lednu. Trénovalo se 2x týdně (venku na UT a v hale v Borovině).

V hale jsem se zaměřili na gymnastické a silové tréninky a individuální dovednosti a na UT jsme pokračovali v nastaveném konceptu, o kterém jsem psal v únorovém zpravodaji

(pro připomenutí – rychlý zisk míče, držení míče, hra 1v1 a 1v2 a rozvoj hráče jako osobnosti). Ve finále zimní ligy kluci obsadili 6 místo. Finále bylo tak vyrovnané, že k zisku druhého místa stačilo v posledním zápase (z pěti utkání) vyhrát. Kluky musím za výkon v zimní lize pochválit, protože hráli odvážně a soupeřům nedarovali nic zadarmo. V jarní části sezony máme odehráno 6 přátelských utkání a 5 zápasů OP. V červnu pojedeme na turnaje do Oslavan, dále do Čáslavic na okresní kolo Třebíč Open (vítěz postoupí na velké TO) a sezonu uzavřeme turnajem „O pohár starosty obce Koněšína“ kam jedou kluci obhájit vítězství z loňského roku. 

TRÁPÍ NÁS NEDOSTATEK TRENÉRŮ MLÁDEŽE. OD PŘÍPRAVKY  PO DOROST … POKUD BY MĚL NĚKDO ZÁJEM TRÉNOVAT NEBOJTE SE PŘIHLÁSIT…   

Náš oddíl se na jaře zúčastnil sběru kamene . 

Také jsme na jaře sbírali kovový odpad .

V květnu jsme pořádali sportovní den se Zš a Mš  Stařeč . 

Kdy v doprovodu učitelského sboru došlo na naše hřiště  cca 80 dětí.  Každé dítko dostalo zadarmo drobné občerstvení . A měli jsme pro ně připraveno 10 pohybových stanovišť . Na závěr si děti zahrály na hřišti fotbal. Tento den se velmi vydařil, i počasí nám přálo .Příští rok to rádi zopakujeme . Děkujeme Zš a Mš Stařeč za spolupráci.

Za Fotbalový oddíl Výkonný  výbor.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *